Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Πειραματικές δοκιμές στο εμβόλιο στις ΗΠΑ
Ειδήσεις
Διαμοιράστε
Twitter
Myspace
Digg
Del.icio.us
Reddit
StumbleUpon
Slashdot
Furl
Yahoo
Newsvine
Blinkbits
Googlize this
Blinklist
Facebook
Wikio
PDF
Εκτύπωση
E-mail



Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για να είναι έγκαιρα έτοιμο το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης. Σε οκτώ πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, περίπου 3.000 εθελοντές μετέχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, ενώ η Ισπανία μετρά το ένατο θύμα της γρίπης. Από τον ιό της νέας γρίπης μολύνθηκε και ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Όσκαρ Αρίας και παραμένει στο σπίτι του, μακριά από τις πολιτικές του δραστηριότητες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πάντως ανακοίνωσε πως η επιδημία αρχίζει να εξασθενεί σε πολλές χώρες του νοτίου ημισφαιρίου. Συνολικά έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.462 από τους 177.457 ανθρώπους που έχει πλήξει συνολικά σε 170 χώρες.Μεταξύ των χωρών όπου ο ιός εξασθενεί είναι η Αργεντινή, η Χιλή, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Αντίθετα ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία και το Βιετνάμ αντιμετωπίζουν έξαρση της νόσου. Ο ΠΟΥ διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι τα δεδομένα που διαθέτει υπολείπονται της πραγματικότητας δεδομένου ότι οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να καταγράφουν συστηματικά τα κρούσματα.
Βραζιλία
Αλματώδη αύξηση σημείωσε ο απολογισμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη στη Βραζιλία, καθώς σχεδόν διπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 192 νεκρούς, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Ζουζέ Τεμπουράου
Εάν επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο νέος απολογισμός σημαίνει ότι η Βραζιλία -με πληθυσμό 190 εκατομμυρίων- ξεπέρασε το Μεξικό κι έγινε η χώρα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον ιό της νέας γρίπης A(H1N1), μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αργεντινή.
Η πλειοψηφία των θυμάτων ζούσε στη νότια Βραζιλία, στο νότιο ημισφαίριο, όπου ο χειμώνας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 40% των θυμάτων ζούσε στην επαρχία Σάου Πάουλου• το 23% στην επαρχία Ρίου Γκράντε ντο Σουλ, που γειτνιάζει με την Αργεντινή και την Ουρουγουάη• και το 22% ζούσε στην Παρανά, που γειτνιάζει με την Αργεντινή και την Παραγουάη.
Ο Τεμπουράου αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά καταθέτοντας στο Κογκρέσο σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία.
Το 77% των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης σήμερα στη Βραζιλία είναι περιπτώσεις μολύνσεων από τον ιό της γρίπης A(H1N1), είπε ο υπουργός.
Μεξικό
Στο μεταξύ, στο Μεξικό σημειώθηκε επίσης αύξηση των θανάτων από τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων, από τους 149 στους 162, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Τρίτη.
Η χώρα αυτή θεωρείτο αρχικά το επίκεντρο του ξεσπάσματος της νέας γρίπης A(H1N1), όμως ο αριθμός των μοιραίων κρουσμάτων είναι ήδη υψηλότερος στις ΗΠΑ (353), στη Βραζιλία (192) και στην Αργεντινή (165).
Στον Καναδά, οι αρχές επίσης ανακοίνωσαν νέους θανάτους -δύο τον αριθμό- αυξάνοντας τον απολογισμό των μοιραίων κρουσμάτων της ασθένειας στους 66 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: